Tysklands genforening

Frem til 1. januar 2016 giver vi GRATIS adgang til et helt nyt forløb om Tysklands genforening på historie.gyldendal.dk.

Lørdag den 3. oktober fejrer tyskerne 25-årsdagen for Tysklands genforening.

Jubilæet er en oplagt anledning til at arbejde tværfagligt i fx historie, tysk og evt. samfundsfag med udgangspunkt i undervisningsforløbet Tysklands genforening, som ligger frit tilgængeligt på vores historieportal historie.gyldendal.dk.

Forløbet sætter genforeningen ind i en historisk kontekst, og eleverne får indblik i, hvordan det viste sig at blive vanskeligere at samle nationen, end de fleste tyskere havde forestillet sig og håbet på.

Som en kvinde, der bliver citeret på portalen, udtrykker det:

”Det er rigtigt, at vi i gamle dage – under Honecker – ikke kunne rejse til udlandet. Men når jeg dengang var på indkøb med mine børn, var der da altid råd til en pølse med brød til hver. Det er der ikke længere.”

 

Den 3. oktober 1990 samledes næsten 1 mio. jublende tyskere ved Rigsdagsbygningen i Berlin. De fejrede, at Vest- og Østtyskland efter 41 års adskillelse endelig blev samlet til én stat. Men genforeningen blev vanskeligere, end de fleste tyskere havde forestillet sig.

Gå direkte til siden her:

http://historie.gyldendal.dk/Indgange/forloeb/Tysklands_genforening.aspx

På Gyldendals tyskportal, findes denne side om emnet:

http://tysk.gyldendal.dk/Indgange/Themen/Ein_neues_Leben/DDR.aspx

 

 

Om forfatteren

Profile photo of Line Merete Nielsen

Line Merete Nielsen har skrevet 59 artikler for Pædagogisk Læringscenter Stilling Skole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uni-C Login